Medewerkers – Huisartsenpraktijk Kolthoff gevestigd in MC Buitenhove – Leeuwarden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Kolthoff gevestigd in MC Buitenhove
J.H. Knoopstraat 6b 8933 GS
Leeuwarden

Medewerkers

Op deze website vindt u informatie over huisartsenpraktijk Kolthoff. De medewerkers zijn:

Mw. G.M. Kolthoff, huisarts
Mw. H.M. Floor, huisarts
Anneke, assistente
Jenneke, assistente
Sita, praktijkondersteuner Somatiek
Tom, praktijkondersteuner GGZ
Idelette, praktijkondersteuner GGZ
Sieneke, praktijkondersteuner GGZ jeugd
 

Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn! Voor meer specifieke informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

De praktijkondersteuner, een nieuwe functie in de praktijk:

POH-somatiek

De praktijkondersteuner (POH-somatiek) begeleidt mensen met suikerziekte en een verhoogd risico op hart en vaatziekten. Hiervoor houdt zij spreekuur en doet huisbezoeken. Ze heeft wekelijks overleg met de huisarts. U kunt voor haar spreekuur een afspraak maken via de assistente.

POH-ggz

De praktijkondersteuner GGZ, ook wel de praktijkpsycholoog, is op afspraak na beoordeling door de huisarts, voor mensen met lichte klachten van de psyche – somberheid, angsten, rouwreactie. Hij houdt spreekuur op de 2e verdieping bij de psychologen. Een aparte folder is bij de assistente verkrijgbaar.

POH-ggz jeugd

De praktijkondersteuner GGZ-jeugd is op afspraak na beoordeling door de huisarts, voor kinderen en jongeren die vastlopen op school of thuis, en soms als tussenstation als er meer diagnostiek of behandeling nodig is.

De assistente

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische en inhoudelijke vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen. Als u belt om een afspraak te maken dan zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is en het spreekuur zit vol, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten.

De assistente doet ook zelf spreekuren. U kunt bij haar onder andere terecht voor verbinden van wonden, injecties, uitspuiten van oren, het verwijderen van hechtingen, het maken van uitstrijkjes en het meten van de bloeddruk.

Als u denkt dat u een blaasonsteking heeft kunt u bij de assistente urine inleveren. Bij voorkeur ochtendurine. Indien u dit voor 10 uur inlevert kun u na 13 uur bellen voor de uitslag. Vermeld wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.