Afspraken – Huisartsenpraktijk Kolthoff gevestigd in MC Buitenhove – Leeuwarden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Kolthoff gevestigd in MC Buitenhove
J.H. Knoopstraat 6b 8933 GS
Leeuwarden

Afspraken

Telefoon 058 2123365

Als u ons belt hoort u eerst een keuzemenu:

kies optie 1 uitsluitend bij spoed
kies optie 2 voor alle overige zaken

Om de assistente te kunnen spreken kiest u voor optie 2 in het keuzemenu.

Webagenda:

Het is sinds enige tijd ook mogelijk om online een afspraak in te plannen. Indien er sprake is van spoed of wanneer u twijfelt dient u de assistente bellen. Per afspraak kunt u 1 klacht bespreken, bij meerdere klachten verzoeken wij u met de assistente te bellen. Wanneer u komt met buikklachten, verzoeken wij u om urine mee te nemen.

Voor het maken van een online afspraak heeft u een account nodig. Uw account is actief nadat wij deze hebben bevestigd, vanaf dat moment kunt u uw afspraak online inplannen.

Niet verschijnen op afspraak:

Helaas komt het voor dat patiënten zonder afzegging niet verschijnen voor hun afspraak bij de huisarts, assistente, praktijkondersteuner Somatiek, GGZ of GGZ-jeugd. Dat is niet alleen vervelend; in deze gereserveerde tijd had een andere patiënt geholpen kunnen worden.

Om dit niet nakomen van afspraken terug te dringen, kunnen wij een no-show tarief hanteren. Dit tarief kan in rekening gebracht worden voor afspraken die niet of korter dan een uur van tevoren worden afgezegd. Het ‘no show’-tarief kan niet in rekening worden gebracht bij de zorgverzekeraar.
Het ‘no-show’-tarief bedraagt € 10,- voor een enkel consult en € 25,- voor een dubbel consult. Dit bedrag dient contant betaald te worden voordat er een nieuwe afspraak ingepland kan worden.

• Wat moet u doen als u niet op een afspraak kunt komen bij de huisarts of assistente?
Meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij de assistente, zodat we eventueel nog een andere patiënt kunnen inplannen.

• Wat moet u doen als u niet op een afspraak kunt komen bij de praktijkverpleeg-kundige of de praktijkondersteuner (somatiek, ggz of ggz-jeugd)?
Het betreft afspraken waar meestal 30, maar soms ook 60 minuten voor worden gereserveerd. Hier zijn lange wachtlijsten voor. Deze afspraken moeten minimaal 2 werkdagen van tevoren worden afgezegd, dan kunnen wij nog iemand anders inplannen.

Onverwachte crisis situaties kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. De afgelopen maanden kwamen met enige regelmaat te veel mensen per dag niet opdagen op de afgesproken tijd bij de huisarts/verpleegkundige/assistente. Wij zien ons daarom helaas genoodzaakt om deze regeling te moeten treffen.